Fronten för at Rädda Akalla Ekoodling (FRAE) har bildats med tre organisationer som vill stödja aktivt Rafaels förslag för att rädda både kaniner och Akalla eko-odling. FRAE har fått en snabbtillstång från Polismyndigheten för att inleda en gatustrejk, som kommer att vara hela februari. Gatustrejken pågår på en strategisk plats som ligger 200 meter från Akalla eko-odling, vid ett trafikljus och korsningen av Akallalänken och Norrviksvägen. Se bilden nere

 

 

Strejken började lördagen den 01 februari men byggnaden och material såsom plakat, banderoler och flygblad utvecklas fortfarande.

 

Strejken har två mål. Det första målet är att stoppa utrutning av våra strejkande kaniner och rivning av alla byggnader som tillhör Akalla eko-odling, vilket är planerad till söndagen den 09 februari 2014, genom folkmobilisering. Det andra målet är att kräva ett förstahandskontrakt från kommunen, precis som många andra föreningar och organisationer.

 

Vi utmanar alla organisationer att ansluta sig aktivt till denna aktion som vill kämpa för att rädda kaniner, Akalla eko-odling och med detta försvara omställningsrörelsen och moderjorden. Läs gärna det ursprungliga manifestet för FRAE. Det finns olika sätt att stödja kampen.