Lyssna om du vill följande texten  på en inspelade direktsändning här:   http://bambuser.com/v/4408780  

Gatustrejken slutar men Rafael hungerstrejkar för att hedra våra kaniner

Gatustrejken(se några bilder här: https://bambuser.com/v/4383290) slutade efter en månads demonstration (februari 2014). Vår förening för DGF och andra sympatisörer till FRAE(Fronten för att Rädda Akalla Eko-odling) har inte hunnit göra en detaljerad utvärdering men ändå kan man säga att gatustrejken i stort sett varit framgångsrik även om huvudmålet att rädda ”Akalla eko-odling” inte uppnåtts. Det är fortfarande en kamp mellan ”David”(FRAE) och Goliat (etablissemanget). Framtiden kommer att visa att vi har det rätta omställningsalternativet på vår sida men segern kan dröja lite.

Som alla våra medlemmar och sympatisörer önskar sig kommer vi att ta en paus i kampen för att rädda ”Akalla eko-odling” för att utvärdera, analysera och planera vidare åtgärder. Vår förening(DGF), som en del av omställningsrörelsen, kan inte ge upp eller försvinna så länge orättvisan och kampviljan finns. Jag vill tacka alla som har bidragit till kampen hittills för att rädda Akalla eko-odling. Trots att vi har förlorat ett slag så fortsätter kampen!

Tyvärr måste jag berätta att efter så många negativa händelser under de senaste dagarna i februari var jag på gränsen att kollapsa psykiskt och jag blev tvungen att söka läkarhjälp.  Jag blev utsatt för bl.a. det diktatoriska beteendet av krafterna som har utplånat ”Akalla eko-odling”, vinter väder, oljud och avgaser på strejkplatsen, inbrottsförsök, sömnbrist samt  bortgång av min storasyster Eduarda i Peru.

Jag har skrivit FRAE:s manifest som inkluderar kaninerna som en del av kämpande medlemmar i en ekocentristisk front. Jag tycker att kaninerna har lika stor rätt att existera i Hästa gård som de andra djuren. Många personer har visat empati för de oskyldiga kaninerna som lider av den så kallade ”västcivilisationens” antropocentristiska lagar och procedurer, liksom avhysningen.

Även om att hungerstrejka för djuren kan låta löjligt, påstår jag att kaninerna som finns kvar i den raderade odlingsplatsen utmanar fortfarande oss till kamp för att rädda ”Akalla eko-odling”. Tidigare har jag filmat och visat hur illa de ”kämpande” kaninerna har mördats (titta gärna på denna länk: https://bambuser.com/v/4303871  )

Just nu mår jag bättre och börjar orka fundera på nästa steg i kampen. Som tur är har jag träffat fina människor som pratar med mig och fungerar lite som gruppterapi. Det är också uppmuntrande att läsa på nätet fina och positiva kommentarer omkring Akalla eko-odling.

Den här platsen (sjukhuset), som har hårda kontroller på patienterna, kan bekräfta att min hungerstrejk är seriös även om andra människor inte ser mig direkt som t.ex. på torget.

 Som tur är finns det resurser som Internet så att jag kan visa mig för omvärlden från den plats där jag hungerstrejkar och även kommunicera, t.ex. via telefonsamtal (Sjukhusets expedition: 08-587 335 36 och Skype.

Därför har jag, som initiativ tagare till FRAE bestämt mig för att utföra en begränsad och symbolisk hungerstrejk som sympati för de överlevande kaninerna i Hästa gård.  De överlevande kaninerna bör räddas så snabbt som möjligt innan Naturskog eller rovdjuren dödar dem. Hungerstrejken började den 1 mars 2014 och kommer att pågå i minst 5 dagar   (en dag för varje kanin) i mitt rum på sjukhuset. Vi hade fem kaniner när rivningen började.

Denna text läser jag även på Bambuser i live sändning här: http://bambuser.com/v/4408780