Hej våra vänner!

Tyvärr har vi för tillfället lämnat all vår verksamhet i Akalla ekoodling. Som alla vet vår verksamhet blev avvecklat av den politiska alliansen som regerar både staten och Stockholms kommun.  För eller senare andra krafter kommer att hjälpa oss att utveckla ekologisk odling och Permakultur kanske ännu bättre än tidigare. Om ni vill läsa mer om hela konflikten kan ni läsa i vårt nyhetsarkiv  i denna hemsida.

 Föreningen för DGF startar en ny fas av kampen för att utveckla  och tillämpa den GULLIGA Visionen. Tack vare Blåvägens hjälp har vi startat en ny verksamhet i Hjulsta (eller Lunda koloniområde).  Hjulsta har blivit vår mötesplats och en punkt där kan vi fortsätta utveckla idéer och aktiviteter.

För närvarande är vår odlingsverksamhet, som blir den viktigaste aktivitet, trots att den är i liten skala. Studiecirkelverksamhet har vi också startat i sammarbete med Medborgarskolan inom grönsalsodling, biodling, kompostering och ekotoaletter. Snart planerar vi att starta studiecirklar i andra ämne om vi får flera intresserade. Ni får gärna komma med idéer och förslag.

Vi bjuder alla som är intresserade att aktivera sig i Hjulsta ekoodling att komma till platsen som ligger 200 m från Hjulsta T-banna, andra sidan av kolonilottområde och bredvid Blåvägens odlingsverksamhet.

 Om intresse finns kan Hjulsta ekoodling bli en självständig förening.

Snart kommer att bli årsmöte i föreningen för DGF som är initiativstagare till verksamheten.

Mvh

Styrelsen i DGF

För mer info läs Hjulstaodlingens hemsida: http://hjulstaodling.eko08.net/ eller
ring Rafael   på 070-3411143

Kan ni läsa mer om Blåvägens verksamhet i samma område HÄR